Prestatgeria Psicoactiva

El Servei d’Adiccions i Salut Mental del HUSJR, el Servei Municpal de Biblioteques i la Regidoria de Salut (Escola Oberta de Salut)  uneixen esforços en aquest projecte del Pla d’Accions sobre drogues de Reus,  que pretén establir un espai permanent de diàleg amb la ciutadania, per tal de poder aportar informació contextualitzada, actualitzada, útil i veraç sobre el fenomen de consum de substàncies psicoactives a partir de la presentació de llibres i documents relacionats amb la matèria. Tots els llibres i documents presentats en la prestatgeria, queden com a fons bibliogràfic de la Biblioteca Municipal.

Tot seguit podeu gaudir dels resums en format vídeo de les sessions realitzades durant 2020-2021:

Relacions entre adolescència, cànnabis i perspectiva de gènere.

Mireia Ambrós. Psicopedagoga i educadora social. 16 de desembre 2021.

Formada en perspectiva de gènere i diversitat cultural, el seu àmbit professional es desenvolupa al voltant de l’abordatge educatiu del consum de drogues i dels usos d’entorns digitals. La seva perspectiva de treball parteix de la mirada interseccional i dels processos participatius.

Actualment és Coordinadora de programes dins de Episteme.

Ha treballat a l’Agència de Salut Pública de Barcelona com a investigadora sobre el consum de drogues en la població jove en els projectes ITINERE, adscrits a el Servei de Detecció i Prevenció a les Drogodependències; ha format part del col•lectiu Energy Control en els seus inicis i des del 2016 és col•laboradora i assessora de la Subdirecció general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, on ha desenvolupat i coordinat diferents programes i materials educatius sobre el consum de drogues i entorns digitals.

Entre els seus últims treballs figuren la “Guia preventiva sobre entorns digitals adreçada a professionals que treballen amb adolescents” i l’estudi “Una aproximació, des de la perspectiva de gènere, als discursos sobre el consum de drogues de la població adolescent”.

Ha combinat la seva trajectòria professional amb la docència a: Màster de drogodependències de la Universitat de Barcelona, Diputació de Barcelona, Institut d’Estudis de la Salut, Rosa Sensat, DGAIA, Justícia Juvenil, Salut i Escola i clubs socials de cànnabis.

Vídeo Resum

El fenomen del consum del CBD. Què és el CBD? És legal? El podem comprar a botigues o farmàcies?

Dr. Jose Carlos Bosuso. Director científic de la Fundació ICEERS. 17 novembre 2021.

És psicòleg clínic i doctor en Farmacologia. Les seves àrees d’interés són la psicofarmacologia i les propietats terapèutiques dels entactogens, els psicodèlics i el cànnabis. Ha realitzat investigació terapèutica amb MDMA, investigació farmacològica amb diferents substànicesd d’origen tan vegetal com sintètic, així com estudis dels efectes neuropsicològics a llarg termini de substàncies com el cànnabis, l’ayahuasca i la cocaina. És autor del llibre “Qué son las drogas de síntesis”, i co-autor de “¿La marihuana como medicamento? Los usos médicos y terapéuticos del cannabis y los cannabinoides” i de “Ayahuasca y salud”. Les seves investigacions s’han publicat a revistes científiques. Actualment, és Director de Projectes Científics de la Fundación ICEERS.

(Vídeo resum)

Vídeo sencer:

Més enllà de l’heteronormativitat en l’ús de substàncies psicoactives i “Cànnabis en clau d’autoatenció i gènere”. Tre Borràsi Antoni LLort. PLA D’ACCIONS SOBRE DROGUES DE REUS. 5 de març de 2020.

Metzineres. Entorns d’aixopluc per a dones que usen drogues sobrevivint a violències. 27 de febrer de 2020.

Aura Roig. Directora de @metzineres Antropóloga Social y Cultural. Assessora internacional en polítiques de gènere i reducció de danys al consum de drogues. Coordinadora de la cooperativa METZINERES, Entorns d’aixopluc per a dones que usen drogues sobrevivint violències. Va treballar en reducció de danys a Insite i altres projectes de Vancouver, i després com a assessora internacional en polítiques de drogues, reducció de danys i gènere del projecte amb Open Society Foundation, fet que la va portar a iniciar els primers programes d’accés a material higiènic de injecció de Colòmbia i col·laborar al Model Nacional de Reducció de Danys per l’abordatge del fenomen de drogues de Costa Rica.

Drogues i gènere. El miratge de la igualtat. 20 de febrer de 2020.

Gemma Altell. Psicòloga social. Fa més de 20 anys que està vinculada al món de l’acció social i que treballa per introduir-hi la perspectiva de gènere. Actualment, és la directora tècnica de la Fundació Surt. És vicepresidenta del Consell Municipal de Dones de Barcelona i membre de la junta de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS). @Gemmaltell

Gemma Altell Part_1 from Hokusai Films on Vimeo.

Gemma Altell Part_2 from Hokusai Films on Vimeo.

Tot seguit podeu gaudir dels resums en format vídeo de les sessions realitzades durant el 2017 i 2018:

Cañamo_ Petit resum from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

Soufflé_Petit resum from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

Una setmana per recordar / Jo mai,mai…_Petit resum from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

Prestatgeria Psicoactiva (Part 2) from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

Prestatgeria Psicoactiva (Part 2) from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

Prestatgeria Psicoactiva (Part 1) from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

Prestatgeria Psicoactiva (Part 2) from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

 

DEL TABÚ A LA NORMALITZACIÓ (19-oct.-2017) Per, David Pere MArtínez-Oró

https://infodroguesreus.blogspot.com/2017/10/del-tabu-la-normalitzacio-19-oct-2017.html

 

 

 

 

 

 

Si voleu accedir a  tots els vídeos complerts podeu fer-ho a:

 

Mitjans de comunicació:

http://www.canalreustv.cat/noticies/la-biblioteca-pere-anguera-acull-cicle-prestatgeria-psicoactiva

http://www.canalreustv.cat/noticies/la-prestatgeria-psicoactica-aporta-informacio-les-drogues

http://www.canalreustv.cat/noticies/lestigmatitzacio-les-drogues-saccentua-les-dones