VÍDEOS

Vídeos/Documentals

Documentals especialitzats en el paradigma de reducció de danys i riscos relacionats amb el consum de substàncies psicoactives. Producció pròpia Pla d’Accions sobre drogues de Reus i Hokusai Films.

Poden ser utilitzats lliurement per a la formació de professionals del món de la salut, àmbit social o activistes pro drets de les persones consumidroes de drogues. 

 

 

 

Harm Reduction Film Collection

 

“On the War on Drugs” (2018)

És un documental creat pel Servei d’Addiccions i Salut Mental HUSJR/Pla d’Accions sobre drogues de Reus el qual vol aportar idees, arguments i eines per fomentar l’opinió crítica en relació a les polítques de drogues actuals. La conscienciació des del món local és el primer pas cap al canvi de paradigma, en l’àmbit de les drogues i en qualsevol altre moviment social de lluita pels drets humans.

On the War on Drugs (Castellano) from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

On the War on Drugs (English) from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

 

Teaser “On the war on drugs”

 

UNGASS 2016 “Petit Resum” (2016)

On the War of Drugs

Des del Servei d’Addiccions i Salut Mental HUSJR/ Pla d’Accions sobre drogues de Reus i ARSU, també s’ha elaborat un documental mitjançant la participació a la Assemblea Extraordinària de ls Nacions Unides en màteria de drogues UNGASS 2016, amb l’objectiu principal de sensibilitzar a la població general de la importància de posar atenció al que està succeint en relació a la possible reforma de les polítiques de drogues.

Part important de la societat civil organitzada, sobretot la que promou respostes des de la Reducció del Danys i Riscos, està treballant intensament a posar en relleu la necessitat d’un canvi orientat a la millora dels drets humans dels usuaris de drogues a tot el món, alguns països com Uruguai, Estats Units o Portugal estan aconseguint avenços importants en aquesta matèria.

És obvi que els estaments polítics, institucions i comunitats de científics majoritàriament han pres des de la Convenció única de les Nacions Unides sobre drogues en 1961 una posició radical a favor de prohibicionisme i que per tant les propostes de reforma trobaran resistències molt importants, ja que al nostre parer, l’aliança entre aquest sector amb la d’altres interessos polítics i econòmics ha traçat una estratègia de control molt complexa.

 

On the war on drugs (Teaser. Sub: Català) from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

UNGASS 2016 (petit resum) from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

 

DRUGSTORE (2008)

This documentary tries to be a useful tool for the prevention and information on the cocaine consumption. Some young people express their opinion about experiences with the substance, as well as professionals and common people. The brief format and the simple language of this documentary tries to give a fresh point of view to the young people so that they can reflexion on the phenomenon of the cocaine consumption in Catalonia (Spain).

Drugstore from Hokusai Films on Vimeo.

 

 

 

SATÊL·LIT INFORMATIU SOBRE CONSUM CONSCIENT DE LES DROGUES (2009)

Satèl·lit (satélite) from Hokusai Films on Vimeo.

(Informatiu per un consum conscient de les drogues)
Aquest documental pretén aportar la informació bàsica dirigida a consumidors i no consumidors de cocaïna per tal de conèixer els efectes més importants derivats del seu ús; a nivell físic, social i psíquic. Es posa especial èmfasi sobretot en aquells efectes i conseqüències que poden portar a la persona consumidora a tenir problemes, saber identificar-los i entendre perquè es poden produir és l’objectiu principal d’aquest material.

(Informativo para un consumo consciente de las drogas)
Este documental pretende aportar la información básica dirigida a consumidores y no consumidores de cocaína con el fin de conocer los efectos más importantes derivados de su uso; a nivel físico, social y psíquico. Se pone especial énfasis sobre todo en aquellos efectos y consecuencias que pueden llevar a la persona consumidora a tener problemas, saber identificarlos y entender porque se pueden producir es el objetivo principal de este material

 

Riscos no, gràcies (2008)

Riscos no gràcies from Hokusai Films on Vimeo.

Riscos no gràcies Documental per aprendre a identificar a partir de l’experiència personal i imatges del vídeo aquells factors de augmenten el risc de contagiar-se de l’hepatits C i el VIH-sida i, al mateix temps, establir estratègies per a evitar el contagi. Quadern amb propostes de dinamització de l’audiovisual Població destinatària Persones injectores de drogues […]

 

 

WAAW (2011)

WAAW / What About & About Who? from Hokusai Films on Vimeo.

This is a document of work to promote the associative movement of drug users (Catalonia-Spain). It is part of the preliminaries of a qualitative and participative research (Action Plan on drugs of Reus-ARSU) . We took advantage of the participation in various conferences related to harm reduction to select informants during 2009-2010. The speeches selected are related to the following topics: searches for references, macro-analysis, experiences and contributions to the social movement of drug users, peer work, networking and activism. The field work of this video document have been performed by Plataforma Drogológica (Catalan drug user’s network). A reflection to debate beyond the prohibition from the perspective of human rights.

 

Sortim? (2009)

Sortim? from Hokusai Films on Vimeo.

Documental audiovisual i d’una guia didàctica que ofereix propostes per fomentar la reflexió entorn dels temes relacionats amb el fet de sortir de festa i els riscos associats. Va acompanyat d’una guia educativa

 

 

Beyond heteronormativity  (2009)

from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

Investigació qualitativa sobre les drogues i la identitat sexual (Projecte documental)

 Beyond heteronormativity from Hokusai Films on Vimeo.

 

 

In my backyard… (nobody bites) from Hokusai Films on Vimeo. (2013)

“Ningú es menja a ningú”

This documentary aims to show the importance of community networking when addressing social realities such as the sale and use of intravenous drugs in neighborhoods and public spaces. The experiences and opinions of various social actors involved in this case in a neighborhood (Sant Josep Obrer) Reus (Catalonia, Spain) and the action of an association of drug users (ARSU) from the perspective of harm reduction in this scene, shows that the participation of drug users themselves is essential to ensure coexistence and promote health and attitudes of respect in the community. In my back yard also wants to be a tool to promote training and non-conflicting strategies to implement services providing attention to drug addiction, that need the consensus of the various actors and stakeholders involved in the same area. Drug users are not the problem but instead are part of the solution.

 

Metodologia de producció dels documentals

Antropologia aplicada_documentals_reducció de danys_ antoniu l lort from infodroguesreus

 

Altres produccions i enregistraments

IX JORNADA COORDINADORA DE CAS DE CATALUNYA

http://vimeo.com/channels/9jornadaccc

TAULA1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prestatgeria Psicoactiva! (2018-2019)

 

Partint de la necessitat d’anar més enllà dels espais i recursos habituals, el Servei d’Addiccions i Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Reus en col·laboració amb la Regidoria de Salut i les Biblioteques Municipals de l’Ajuntament de Reus, us presenten un nou espai de diàleg i comunicació sobre el fenomen de l’ús de substàncies psicoactives. L’objectiu és aportar informació contextualitzada, actualitzada, útil i veraç.

Resum de la primera sessió 19 octubre 2017: Presentació del llibre: “Del tabú a la normalización. Familias, comunicación y prevención del consumo de drogas” Ed. Bellaterra. 2016. Per: David Pere Martínez Oró (Episteme.cat)
Vídeo de la segona sessió:Presentació del llibre: Mujeres y drogas de sintesis. Género y riesgo en la cultura del baile. Autora: Nuria Romo (2001). Per Núria Calzada (Energy Control)
Part 1:

Prestatgeria Psicoactiva (Part 2) from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.

Prestatgeria Psicoactiva (Part 2) from Christophe Sion / Hokusai Films on Vimeo.