HEROÏNA: Cavall. jaco…

Heroïna:

Composició:

L’heroïna ( diacetilmorfina) és un derivat sintètic de l’opi, substància natural que es troba en el cascall de determinades espècies d’adormidera (papaver somniferum), planta originària de l’orient. És una droga depressora, l’heroïna és un analgèsic narcòtic, és a dir aletarga la ment i el cos i calma el dolor. L’heroïna es l’opiaci d’actuació més ràpida, quan s’injecta arriba al cervell en 15-30 segons i si es fuma amb 10 segons.

L’heroïna és una pols cristal·lina, generalment blanca, inodora i molt fina, encara que  en el mercat la  trobem de diferents colors; variants del color blanc  com a més pura fins a un marró fosc com la més tractada o tallada, depenent de la purificació es pot trobar de tres formes: brown, en base i farmacèutica.

Tipus d’heroïna:

-Heroïna N º 3: Brown o Brown sugar “sucre moreno”

És la més comuna, de fet és es tracta de diamorfina base, sense clorhidrat. És de color marró i es comercialitza en pols      com més blanc crema és el color, més pura és la substància.

És una droga molt alterada, i en la seva comercialització es  troba entre un 3 i 7%., Aquesta substància es fuma mai s’ha d’injectar.

-Heroïna N º 2: Heroïna base o Tsao-Ta.

Procedeix del sud-est asiàtic, la seva forma en el mercat és  més o menys granulat i es troba de color gris marró fins al gris fosc, també es pot veure de color groguenc. Aquesta  substància es pot prendre injectada i fumada.

-Heroïna N º 4: Heroïna farmacèutica o Tailandesa.

És l’heroïna  més pura per a ús medicinal, es troba de color   blanc pur  i en pols, encara que també es pot trobar en color  groguenc o  crema, en comprimits o en líquid transparent en  ampolles.

Efectes

L’heroïna és una de les drogues més potents, produeix una sensació realment intensa, quan s’injecta o es fuma l’efecte és gairebé instantani. En prendre aquesta substància el consumidor  sent en una sensació d’eufòria i un increïble benestar, tot dolor físic o mental desapareix.En petites dosis és molt semblant a la cocaïna un es torna xerraire, energètic, i segur de si mateix. En grans dosis  es pot entrar en un estat de “Trance”: el consumidor entra en el seu món i desapareix de la gent que pugui tenir al seu voltant per submergir-se en una mena de bombolla plaentera.

Efectes desagradables o letals

Sobredosi: la teva respiració es torna  lenta i superficial i sents que et falta  oxigen, si perds el coneixement podries arribar a tenir una   aturada càrdio-respiratòria que pot provocar la mort instantàneament. Les persones que s’injecten heroïna tenen catorze vegades  més probabilitats de tenir una sobredosis que els que no s’injecta.

Barreges: No és gens recomanable combinar-ho amb altres drogues.Com  per exemple una de les barreges més comú és la cocaïna i l’heroïna o “speedball”.

Nàusees i vòmits: Qui la consumeixes per primera vegada sol  descompondre’s, fins a arribar al desmai i fins i tot ofegar-se amb   el seu  propi vòmit.

Abscessos: Nafres i ferides obertes (consum injectat): Aquestes lesions es desenvolupen amb  el consum intens i es fan visibles a les zones del cos on s’injecta.

Efectes secundaris:

Addicció i tolerància a l’heroïna

L’heroïna és molt addictiva, els consumidors poden desenvolupar dependència física i psicològica, tot i que com tots els consumidors comencin dient que controlen. És una droga que ràpidament crea tolerància segons el cos que la consumeixi.

El síndrome d’abstinència

El síndrome d’abstinència a l’heroïna és molt fort, i el temor a l’és un dels punts que els consumidors no volen deixar la droga per no sentir aquestes sensacions:

-Atacs de pànic

-Incapacitat per dormir

-Nàusees i diarrees

-Suors

-Calfreds

-Espasmes estomacals

-Rampes musculars i de les articulacions.

Desintoxicació

No és aconsellable deixar per si mateix aquesta substància, s’aconsella acudir a ajuda professional.

Reducció de riscos

-Si fa molt temps que ho has consumit heroïna o és la primera vegada has d’anar molt compte

-Si prens metadona, i benzodiazepines vigila amb la  sobredosi.

-Si és injectada o fumada no comparteixis els estris per prendre-la  , per evitar contagis.

-Estigues sempre acompanyat en el moment que t’injectis , perquè en cas de emergència que pugin trucar al 061, al 112, o al 900 900 540 a la línea verda.

-Tingues cura del estris utilitzats , com les xeringues, desprès de utilitzar-les has de deixar-les en el punt de intercanvi de xeringues com als hospitals o les farmàcies o les màquines de intercanvi.

-El moment en que prens heroïna estigues en llocs on sigui fàcil trobar-te per si sorgeix un a emergència per sobredosis.