KETAMINA K, Keta, Ke, Especial K, Vitamina K, Heroïna Psicodèlica, Kit-Kat,…

COMPOSICIÓ.

La seva denominació tècnica és clorhidrat de Ketamina i des de 1970 s’utilitza sobretot en veterinària com anestèsic per als animals. Més tard va començar a utilitzar-se en medicina i finalment va aparèixer el seu ús lúdic.

La ketamina és un “anestèsic dissociatiu”, és a dir que produeix la sensació que la ment se separa del cos. És un líquid translúcid que es deriva del PCP (hipervincle) encara que a diferència d’aquest, no produeix efectes permanents a nivell neuronal.

Es presenta diluïda, com a principi actiu de medicaments comercialitzats (Ketola és el més conegut), en pols un cop cuinat (evaporant el líquid), en cristalls blancs, pastilles o càpsules. Hi ha qui l’hi beu, el esnifa, l’hi fuma i fins i tot qui l’hi s’injecta.

DOSI
Les dosis varien segons els efectes desitjats i la via de consum. En petites dosis els efectes poden ser eufòria i distorsions perceptives (visió borrosa), i en dosis altes es poden donar experiències psicodèliques i incapacitat corporal gairebé absoluta.

Cal prestar molta atenció a les dosis, la Ketamina no és com la cocaïna o l’speed, una dosi massa elevada podria deixar-te totalment anestesiat / a.

I que és massa elevada???

ORAL
NASAL
Finalitat Recreativa
(Efectes Suaus)

Dosi Baixes: 50-100mg
Dosi Mitjanes-Altes: 75-300 mg

Dosi Baixes: 15-30 mg
Dosi Mitjanes: 25-50 mg
Dosi Altes: 50-100 mg

Usos psiconàutics
(Efectes Psicodèlics plens)

A l’entorn de 300 mg (200-450)
Més suau que esnifada.

A l’entorn de 200 mg (100-250 mg)

Atès que la Ketamina no és molt adequada per utilitzar en entorns de festa (discoteques, raves …) s’ha d’anar amb més cura, la dosi per a aquest fi ha de ser baixa o mitjana i s’ha de ser conscient dels efectes de la Ketamina sobre el control corporal (reflexos, equilibri …).

Els usos per obtenir experiències psiconàutics s’han de realitzar en entorns controlats i tranquils (casa, local …), i les dosis són més altes però t’has d’informar molt bé per a realitzar aquest tipus d’ús.

EFECTES
La Ketamina triga uns 15 minuts en fer efecte encara que depèn de la substància i la persona. Al principi apareix una eufòria inicial (semblant a la de la cocaïna), aquest efecte acaba a la mitja hora més o menys i dóna pas a la baixada que dura aproximadament 3 hores.

Augmenta el ritme cardíac, la visió es torna borrosa, descoordinació, dificultat per moure’s i parlar, sensació de flotar, molt similar als efectes de l’alcohol en dosis baixes. Si s’augmenta la dosi, la separació de cos i ment augmenta i l’efecte anestèsic es fa més evident. En aquests casos poden aparèixer episodis i sensacions d’abandonar físicament el cos i aquest món.

EFECTES SECUNDARIS I RISCOS
En tenir efectes psicodèlics molt potents poden produir lucinacions. Les extremitats semblen encongir, visió de túnel, rostres distorsionats i es pot acabar tenint la sensació d’estar a prop de la mort. El terme anglès (K-hole) “forat K” ludeix a l’estat d’inconsciència que es pot arribar a assolir. De vegades es poden donar també atacs de pànic i crisi d’angoixa.

El consum continuat pot comportar riscos seriosos que poden derivar en problemes de visió, lesions cerebrals, trastorns de la memòria, capacitat de concentració, depressió i fins i tot algunes formes de demència. També poden aparèixer Flashbacks i tics nerviosos.

La Ketamina crea una alta tolerància i una forta capacitat addictiva. Està especialment contraindicada per a persones amb malalties cardíaques, hepàtiques, pressió arterial alta o convulsions.

Les persones que han desenvolupat alta tolerància, poden tenir seriosos problemes a l’hora de sotmetre’s a una intervenció quirúrgica amb anestèsia parcial o total.

REDUEIX RISCOS

Si la esnifes, no comparteixis el rulo.
Oblida’t de conduir, no ets amo dels teus moviments encara que creguis el contrari.
La Ketamina és una substància molt potent en els seus efectes, valora bé abans de consumir-que és el que esperes d’ella.
És important no consumir sol, molt millor en companyia i si pot ser que algun dels teus companys no consumeixi, per controlar si es necessités controlar.
Donat els seus efectes i característiques si la prens de marxa (raves, discoteques, festes …) els riscos són molt més grans que si es pren en ambients relaxats i tranquils, en existir la possibilitat de patir accidents i no sentir les conseqüències.
La Ketamina interacciona perillosament amb la resta de substàncies que es consumeixen habitualment de marxa (alcohol, cànnabis, sedants o tranquil) augmenten els riscos en general i poden donar-se estats de coma.

LLEIS
La Ketamina es ven amb recepta (“Ketola” o “Imalgene”) com anestèsic veterinari. També es fabrica per anestèsia humana però en aquest cas no està a les farmàcies, sinó en hospitals.

El consum o tinença de Ketamina en espais públics pot ser sancionat i també qualsevol acció que pugui relacionar-se amb la intencionalitat de vendre o facilitar el consum a altres, podria suposar l’obertura d’un procés penal.